Passie &  Life Coach
Wandel & Online Coaching

BLOGS

07.04.2022

Je krijgt wat je denkt

Je krijgt wat je denkt

Ik ben momenteel het middenpunt van een familieruzie. En het gaat er bij mij nu even niet om wie er ‘gelijk’ heeft, want dat doet er namelijk niet toe. Ik zou dan in de aanval kunnen gaan om hen proberen ervan te overtuigen dat het anders zat, maar dat ga ik niet doen, aangezien dan mijn ego aan het werk zou zijn die ‘zijn gelijk’ wil halen.

Feit is in ieder geval dat mijn perceptie van ‘de waarheid’ totaal verschilt dan die van de ander.

Ik voel overigens wel verdriet en dat voelt niet fijn, maar dat is ok. Ik ben mij er namelijk van bewust dat dat ‘oud zeer’ is.

Mijn kleine kind voelt zich afgewezen en niet gezien. Door hiervan bewust te zijn voel ik heel erg dat ik mijn aandacht verleg van boosheid naar de ander, naar mezelf en heling van dit stuk. 

En de ander dan? Ondanks wat ze hebben gedaan/ gezegd zal ik met liefde naar hen “proberen’ te blijven kijken.

Want nooit trekken de gedachten of het gedrag van een ander iets aan in ons leven. Het zijn altijd onze eigen gedachten die onze huidige realiteit bepalen.

En negatieve gedachten over de ander vervuilen dus alleen maar je positieve mind en zorgen ervoor dat je naar een lagere frequentie zal gaan zakken. Gevoelens van boosheid, frustratie, onbegrip zullen dan de overhand gaan voeren en dat brengt je niks.

Om dat te voorkomen bekijk ik de ander door de ogen van mijn innerlijke wezen met liefde en respect.
Ik zoek naar de eigenschappen in de ander die mij wel een fijner gevoel geven.

In mijn situatie zijn die goede eigenschappen bij de ander er zeker, maar wat nou als je geen goede eigenschappen van een ander kunt vinden?…. Fantaseer deze dan!

Als jouw positieve fantasie namelijk dominanter is dan de realiteit, dan zend je de positieve vibratie uit die meer van hetzelfde aantrekt. Je mind blijft in de hogere frequentie staan. Zelfs met het bijbehorende verdriet.

En zoals Michael Pilarczyk altijd mooi zegt:
“Je bent een negatieve situatie de baas zodra je oprecht kan zeggen, bedankt voor dit leermoment”

Ontvlam jouw innerlijk vuur 🔥
Jeff

LI.jpg

Admin - 09:45:16 | Een opmerking toevoegen